Trimsalon

Honden hebben verschillende vachttypes. De een heeft meer aandacht nodig dan de ander. De vachtverzorging kunt u voor een groot deel zelf doen, maar er zijn vachten die door de trimsalon verzorgd moeten worden. 
Naast de vacht moeten de nagels ook regelmatig geknipt worden als deze niet voldoende afslijten. Ook dat kan bij een trimsalon gedaan worden.
Als uw puppy een vacht heeft die getrimd dient te worden, begin dan vroeg met het laten wennen hieraan. Ga eerst een keer langs bij een trimsalon om uw hond alleen wat te laten borstelen en wat te laten spelen. Bouw het langzaam op. De gemiddelde trimbeurt duurt een paar uur. Dit is lang voor een dier dat nog jong is.

Vachtverzorging
Er zijn vachttypes die geplukt moeten worden en vachttypes die geknipt of geschoren moeten worden. Voorbeelden van een plukvacht zijn vooral de ruwharige honden. Deze vachttypes moeten geplukt worden in de ruiperiode. Van belang is dat de vacht plukrijp is anders doet het plukken pijn en bovendien wordt de rui frequentie verstoord.
Langharige honden hebben een vacht die geknipt of geschoren moeten worden. Poedels hebben een doorgroeiende vacht en moeten daarom ook regelmatig geknipt worden. 
Verder is het knippen van de langharige rassen verstandig om zo klitten te voorkomen. Een bijkomend positief effect is dat de vacht dan minder vuil mee sleept.
Ook zien mensen bij sommige rassen graag een bepaald model geknipt.
Na de trimbeurt worden de honden gewassen met een liefst hypoallergene shampoo.
Buiten de trimbeurten om is het verstandig om honden het liefst niet te wassen met shampoo, tenzij er een medische reden voor is. Dit geldt ook voor honden die geen trimbeurt nodig hebben. Als ze vies zij dan is vaak spoelen met water al voldoende.

Ook bij ons op de praktijk kunt u terecht voor de vachtverzorging van uw hond. Onze paraveterinair Cathelijne heeft de opleiding tot trimster gevolgd in Barneveld. 
 

Telefoonnummers spoed

0485 477555

0413 251159