Gebitsbehandeling

Voor mensen is het heel gewoon om 2 keer daags de tanden te poetsen. Ook gaan we twee keer per jaar naar de tandarts om ons gebit te laten controleren. Echter ook voor onze huisdieren is een goede gebitsverzorging van groot belang. Hiermee kunnen we een aantal problemen in andere organen voorkomen en uw dier stinkt minder uit zijn bek.
Als tandplaque en tandsteen lang op het gebit aanwezig blijven, gaat het tandvlees ontsteken. Vanuit deze ontstekingen kunnen bacteriën in de bloedbaan komen. Deze kunnen dan in de verschillende organen problemen veroorzaken zoals ontstekingen. Door deze ontstekingen kunnen de organen minder goed functioneren en kan uw dier ziek worden.
Hoe kunnen we dit voorkomen? 
Tegenwoordig doen we steeds meer aan preventieve zorg, ook bij onze huisdieren. Voorkomen is immers beter dan genezen. Tijdens onze puppy en kitten consulten informeren u over tanden poetsen bij uw huisdier en hoe dat in zijn werk gaat. Vroeg beginnen met het aanwennen van tanden poetsen geeft voordelen op de langere termijn. Wij adviseren dagelijks te poetsen met een speciale honden/katten tandpasta.

Naast het poetsen zijn er verschillende producten die kunnen helpen bij het remmen van de vorming van tandplaque en tandsteen. Onze assistentes kunnen u daarover informeren en u ook helpen bij het aanleren van het tanden poetsen.
Uiteraard wordt er bij de jaarlijkse controle bij de enting ook naar het gebit gekeken. U wordt dan ook geïnformeerd over de status van het gebit. Wij adviseren u dan ook over eventuele vervolgstappen.

Wanneer het gebit erg vies is, wordt geadviseerd om het gebit schoon te laten maken. Dat kan bij ons. Als er maar een klein beetje of een randje tandsteen aanwezig is dan proberen eerst of we dit  zonder narcose handmatig kunnen schoonmaken. Als uw dier veel weerstand geeft (stress heeft) of er moet meer gebeuren, dan wordt de behandeling onder narcose uitgevoerd. Na de behandeling wordt het gebit gepolijst zodat de tanden een klein beschermlaagje krijgen. Tevens krijgt u een gebitscontrolekaart mee waarop u kunt zien welke tanden er getrokken zijn en welke tanden aandacht nodig hebben.

Voor schoonmaken
Voor gebitsbehandeling
na schoonmaken
Na gebitsbehandeling

Tanden of kiezen die teveel aangetast zijn, of zelfs los zitten, worden getrokken. 
Voor meer specifieke behandelingen, zoals herstellen van afgebroken (hoek)tanden, verwijzen we u naar een speciale tandarts voor dieren.
 

Telefoonnummers spoed

0485 477555

0413 251159