Wat is fysiotherapie?

Een dier bestaat net als de mens uit diverse gewrichten, spieren, pezen en banden. Ook dieren kunnen klachten oplopen aan dit zogeheten bewegingsapparaat. Lekker bewegen is voor mens en dier van levensbelang. Een blessure aan het bewegingsapparaat kan dus verregaande consequenties hebben. Dierfysiotherapie is er op gericht blessures te voorkomen, blessures te verhelpen en/of blessures te verzachten. Een dierenfysiotherapeut heeft zich na de opleiding tot humaan fysiotherapeut (4 jaar) gespecialiseerd in het houdings- en bewegingsapparaat van “het dier” (2-jarige opleiding in deeltijd.)
Indicaties
Om U een globale indruk te geven van de gang van zaken bij de dierenfysiotherapeut wil ik een paar indicaties voor U beschrijven. Natuurlijk staat iedere patiënt op zich en wordt ook als zodanig onderzocht en behandeld maar het geeft een indruk van de mogelijkheden.

  • Revalidatie na een operatie of een blessure: kruisbandoperatie, hernia, rugklachten, elleboogdysplasie, heupdysplasie
  • Onderhoudsmatig om conditie en vitaliteit te behouden ( bijvoorbeeld bij arthrose/spondylose/ouderdom)
  • Preventief om te checken op beginnende klachten of blessures, bijvoorbeeld bij verminderde sportprestaties
  • Neurologische klachten

Tijdens een consult bij de dierenarts zal deze fysiotherapie aanbieden als dit op uw dier van toepassing is, gezien de klachten waarmee uw dier wordt aangeboden aan ons.
Als er geen duidelijke klachten zijn , maar u twijfelt over het bewegen van uw dier ( hoe subtiel ook), ook dan kunt u gerust contact opnemen met onze fysiotherapeut!
Zij is meestal op donderdag bij ons werkzaam op de locatie Mill. U kunt direct contact met haar opnemen , maar dit kunnen wij ook voor u verzorgen, zodat zij contact met u opneemt.
 

Telefoonnummers spoed

0485 477555

0413 251159