Algemene informatie

Hamsters zijn solitair (alleen) levende dieren. Het houden van meerdere dieren in 1 verblijf wordt afgeraden. Wat goed is om te weten is dat hamsters vooral ’s nachts en in schemertijd actief zijn. Overdag slapen ze. Dat maakt ze minder geschikt om te houden voor kinderen. 

Voeding

Hamsters eten insecten en hebben dus dierlijke eiwitten nodig. Er zijn speciale hamstervoedingen op de markt. De voorkeur gaat uit naar pellet voeding in plaats van samengesteld voer met verschillende zaden en noten. Wij adviseren om  10-12 gram per dier per dag te geven. U kunt daarbij ook nog kleine beetjes fruit voeren. 

Huisvesting

Hamsters willen graag graven. Om dit voor elkaar te krijgen is een diep hok nodig. Een dikke laag bodembedekking maakt het maken van een hol mogelijk. Ook moet het verblijf een donker nachthok hebben, zodat de hamster daar overdag in kan slapen. Het hok moet niet te wijde spijlen hebben, zodat de hamster er niet tussen door kan klimmen en kan ontsnappen.
Verder is het verstandig om een verblijf te creëren waar voldoende ruimte is met eventueel ook verschillende niveaus. Deze mogen echter niet te hoog zijn omdat de hamster slecht diepte ziet en dan kan vallen.
Om de beweging te bevorderen kan men een loopwiel plaatsen. De voorkeur gaat naar een gesloten loopwiel om te voorkomen dat er een pootje klem komt te zitten.
Verder moet het verblijf zo geplaatst worden dat het niet in de tocht staat en niet in de directe zon. Hamsters kunnen slecht tegen warmte. 
Hamsters vinden het fijn om af en toe een zandbad te nemen. Hiervoor kan men chinchillazand gebruiken.
 

Telefoonnummers spoed

0485 477555

0413 251159